WATER TREADMILL

En water treadmill är en vattenburen träningsanläggning som erbjuder en skonsam träningsform, den avlastar lederna men ger ändå ett motstånd som ökar beroende på vilken rörelse som utförs och i vilken hastighet. Genom den viktavlastning och stabilitet som vattnet bidrar till så kan man påverka hundens rörelser och man kan exempelvis påbörja träning efter skada eller operation i ett tidigt skede och hjälpa hundens återhämtning.

C:UsersRMS HundcenterDesktopNitroTrask

Fördelen med träning i en water treadmill är att man kan utöva en mer kontrollerad träning än i exempelvis bassäng, vattennivå och hastighet är effektiva verktyg och gör att träningen kan individanpassas.

Träningen i en water treadmill påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viknedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros.

För att boka in sig för träning i vår Water Treadmill så skall hunden genomgått en friskvårdbesiktning, då går man igenom hunden, lägger upp en behandlingsplan och genomför eventuell behandling.

Vi tar givetvis emot remisser, glöm i dessa fall inte att maila eller medtaga journaler och eventuella röntgenplåtar.

Klicka på länken ”Boka tider”, välj er önskade behandling och en tid som passar er!

Hundmassage och laser

Hundmassage kan ges för att skapa välbefinnande för hunden och för att förebygga skador genom att muskler hålls spänningsfria. En för spänd muskel kan även orsaka ledproblem.

C:UsersRMS HundcenterDesktopRose80521_102003

Massagen hjälper till att mjuka upp muskler som får arbeta extra mycket.

En hund med höftledsproblem eller artros exempelvis, kommer att belasta vissa muskler extra hårt för att kompensera för sin svaghet i de partier som berörs av problemet. Till det kommer att massagen för hundar har en mycket rogivande effekt och kan hjälpa överaktiva hundar att bli lugnare.

Som hundmassör försöker jag hjälpa dig att lokalisera problemet på din hund eventuellt har muskulärt - eller för att ge din hund förebyggande behandling för att hålla din hunds muskler fria från onödiga spänningar och på så vis minska skaderisker. Jag kan även ge tips på hur vi ska träna musklerna som behöver hjälp med små enkla gymnastikövningar eller bara för att ge hunden en behaglig massage som ger kroppen välbefinnande och avspänning. Massagen ges på hundens villkor vilket betyder att det inte får ske med tvång så första gångerna kanske man bara bekantar sig med hunden, dvs att det bara blir en genomgång av statusen. En hundmassör skall alltid fråga om din hunds allmäntillstånd innan massage ges.

Hundmassörer arbetar med att bearbeta muskler men är inte utbildade för att behandla din hund medicinskt som en veterinär. Om det krävs veterinärvård kommer du att rekommenderas att tala med din veterinär innan en massagebehandling ges till din hund. Det finns idag genom vissa försäkringsbolag, på veterinärs inrådan, möjlighet till ersättning för hundmassage. Fråga din veterinär och ditt försäkringsbolag om detta kan vara aktuellt för din hund.

Vad händer rent kroppsligt när din hund får massage? Blodcirkulationen ökar när hunden får massage. Näring och syre transporteras på det effektivare ut till hundens muskler, bindväv, benvävnad och inre organ. Detta gör att läkningsprocessen i exempelvis en skadad muskel eller sena går snabbare.

Blodtrycket sänks lokalt genom att muskelspänningen släpper och blodet kan cirkulera bättre genom muskeln. Blodtrycket sänks också genom att hormonet oxytocin frisätts. Oxytocin verkar i parasympatiska delen av nervsystemet, det vill säga lugn-och ro delen. Denna del är viktig i kroppens uppbyggnad då det påverkar utsöndring och immunförsvar. Hunden kommer ner i varv och kan slappna av och läkning stimuleras. Lymfcirkulationen påskyndas. Lymfan är en viktig del av immunförsvaret.

Lymfsystemet har också en viktig funktion genom att det transporterar bort slaggprodukter och överblivna proteiner och när cirkulationen ökar stärks hundens immunförsvar.

Ledvätskan stimuleras vid en behandling, där man gör lätta passiva rörelser i leden, vilket resulterar i att ledvätska smörjer lederna.

Spänningar i muskler löses upp och blodet och syret kan åter strömma genom muskeln. Och smärtor i muskeln minskar.

Oxytocin, som är ett lugn och ro hormon utsöndras i kroppen vid massage och en djup avslappning ges. En vila som är nyttig för all läkning och återhämtning. Detta ger också stressade och nervösa hundar en chans att gå ner i varv och spända muskler får tillfälle att slappna av.

C:UsersRMS HundcenterDesktopRoseMateus sartoris

Hundmassage kan användas i flera olika syften som för till exempel tävlings-, avkopplings- eller rehabiliteringsändamål. Se tävlings karens, på JV!

 Fördelarna för hundar är i princip detsamma som för människor. Massageterapi har många fysiologiska effekter på patienten i fråga. Så tidigt som i början av 1800-talet genomfördes olika djurförsök i syfte att dokumentera dessa effekter som, bland annat, inkluderat följande:

Förbättrad cirkulation, ökad utsöndring av endorfiner, förbättrad kondition och uthållighet i musklerna, underhåll av balans och hållning, avkopplande och spänningslättande, förbättrar attityd och mentalt fokus, påskyndar utdrivning av toxiner samt skadeförebyggande genom öka rörelseomfånget och göra musklerna smidigare. Hundens kroppsmedvetenhet ökar.

 Att massage inte är ett substitut för veterinärvård är något som man alltid ska ha i åtanke. Dock kan det, i kombination med medicinsk vård, hjälpa till att förbättra återhämtningen i många medicinska fall.

När det gäller hundar det lindrar det åldersrelaterade problem, minska muskelspänningar, ömhet, spasmer, vätska i kroppen och andra svagheter samt minska kronisk smärta, artrit m m genom utsöndring av endorfiner och ökad rörlighet. Icke att förglömma är det emotionella välbefinnandet som massagen dessutom kan skapa. Hundmassörer arbetar ofta med hundar för att lugna hyperaktivitet, oro och nervositet.

C:UsersRMS HundcenterDesktopRose80530_153116

Funderar du över något så är du välkommen att ringa!

Rose Hedman,

Diplomerad Hundmassör genom Axelssons Animalmassage school, Certifierad hundfysioterapeut genom Redog Västerås, Utbildad Laserterapeut på Compagnion, Redog Västerås samt LaserAgenturen Stockholm.

 

0709-7860 88

Välkommen att boka tid!

 

 

C:UsersRMS HundcenterDesktopIMG_0351

Rehabilitering och Friskvård

 Köp ett behandlingskort hos oss - allt ingår!

Vi tror på en helhet och varje behandling är lika unik som patienten, vi arbetar företrädesvis med massage, laser, träning i vatten, olika former av sjukgymnastik och styrketräning.

När man kommer för behandling hos oss så ingår det din hund behöver och som vi har att erbjuda, alla nya kunder genomgår en friskvårdsbesiktning och tillsammans lägger vi upp en behandlingsplan för just er hund.

Förekommande behandlingsmoment vid rehabilitering samt friskvård för hund är exempelvis;

 • Gångprov – hunden får visa upp sina rörelser
 • Scanning – visitation av muskler, ligament och leder samt stresspunkter
 • Euflorage – Uppvärmning
 • Lymfmassage – lymfvägarna stimuleras
 • Bindvävsmassage – vi släpper på bindväven runt hud och muskler, ej djupgående
 • Petrissage – Genomgång av musklerna och lösgörande för bindväv
 • Pressur – Riktar in sig på muskelproblem och knutar
 • Hooking –  Segmentell ryggmassage
 • Vibbrationer – Används på de stora buk och bröstmusklerna
 • Laserbehandling
 • Vattenträning
 • Sjukgymnastik för hund.

Under Boka Tider så väljer ni aktuell behandling och tid som passar er!

Varmt välkomna till RM's Hundcenter!

Prislista

Friskvårdsbesiktning, gäller alltid vid nya kunder 750 kr

Enstaka behandling 650 kr

5 - kort 2600 kr  

10 - kort 4800 kr

Vid köp av kort ingår friskvårdsbesiktningen som ett av behandlingstillfällena.

Under fliken Boka Tider hittar ni till sajten BokaDirekt, där väljer ni behandling och bokar den tid som passar er.

Man kan även maila oss på rms.hundcenter@telia.com eller ring 0709-78 60 88, gärna sms

 

Rose Hedman

Rose är diplomerad hundmassör samt certifierad fysioterapeut för hund, utöver dessa utbildningar har hon även kompetenshöjande utbildningar inom exempelvis laserbehandling till fördjupning inom palpation och ortopedi.

Listan kan göras lång och vi kan varmt rekommendera att man bokar en tid tillsammans med Rose och låter magkänslan göra sitt.

Våra hundar på dagis tar alla chanser de lyckas komma över till att smita och se om det möjligtvis går att ta sig in i Roses behandlingsrum och externa kunder rymmer från bilarna till dörren vid receptionen, det känner vi är ett väldigt gott betyg och hoppas att ni får uppleva samma sak. Var dock noga med att koppla hundarna på parkeringen! Även om det är underbart att hundarna vill bryta sig in på Hundcenter så vill vi inte ha några olyckor utanför!

20839092_110730592938828_4332441774715830272_n