Hundkurser

Vi erbjuder kurser för dig som vill ha en fungerande relation i alla lägen med din hund.

Våra kurser ger dig och din hund de bästa förutsättningarna när ni gör entré i den fantastiska världen för hundsport och likaså skapar vi en trygg och stabil grund att stå på för dig som vill ha en härlig vardag med din hund.

Oavsett ekipagets målsättning så utgår vi från hundens förutsättningar och ägarens önskemål, tillsammans formar vi er tillvaro till den bästa.

För mer information och anmälan, klicka på respektive kurs nedan.

Läs mer om våra kurser

HundGrund för resursstarka hundar

ENDAST 1 PLATS KVAR!

Detta är en kurs för dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen och som har en hund med starka resurser och/eller som kanske har utvecklat eller påbörjat beteenden som kan upplevas som problematiska. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling.

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, stress, motivation, vardag med hund, hundsportens fantastiska värld och mycket annat! Under praktiken kommer vi att arbeta med hantering, samarbete, inkallning, sitt och ligg oavsett vad som händer, hundmöten och många andra tillämpade övningar.

Under denna kurs så betalar man för hundens plats, så tag med respektive! Tillsammans formar ni den perfekta tillvaron för er hund!

Kursen kommer att gå följande datum:

Teori utan hund: 24/11, 26/11, 1/12 samt 3/12 kl. 19:00 till ca 21:30

Praktik med hund: 5/12 samt 6/12 kl. 09:30 till ca 16:00

Pris: 3 500 kr inkl. kursmaterial och fika, betalas inom 48 timmar efter erhållen kurskallelse för att erhålla plats.

Vid inbetalning via BankGiro glöm ej att uppge ”HundGrundRESURS HundensNamn”.

Kursledare: Jeanette Hedman

Vid praktiken medtag liggunderlag, klädsel efter väder.

Till hunden: godis, leksak samt läderkoppel minst 1,80 m och dressyrlänk, utom för de yngsta (3 mån). Vi bryter för lunch i en timme, medtag matsäck alternativt kan man besöka närliggande restaurang.

HundGrund - fortsättning med kursstart i november 2020

FULLSATT

Detta är en kurs för dig som har gått kursen HundGrund hos oss och som vill få ytterligare verktyg att använda i er relation. Kursen kommer ge dig förutsättningar att jobba vidare mot en lydigare hund och kursen anpassas givetvis efter individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling.

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, stress, motivation, vardag med hund, belöningssystem, hundförarens förmåga, hundsportens fantastiska värld och hur vi tar nästa steg i vår träning tillsammans med vår hund!

Under kursen kommer vi bl.a. att arbeta med att slipa samarbetet mellan hund och förare, belöningssystem, motivation för den enskilde individen, timing, anpassade övningar för höjd motivation, lek och allvar. Under denna kurs så betalar man för hundens plats, så tag med respektive! Tillsammans formar ni den perfekta tillvaron för er hund!

Teori och praktik med hund: 18/11, 25/11, 2/12, 9/12 samt 16/12 kl. 19:00 till ca 21:30

Pris: 2 500 kr inkl. kursmaterial och fika, betalas senast vid kursstart med kort eller swish i receptionen

Vid inbetalning via BankGiro glöm ej att uppge ”HundGrund Hundens Namn”.

Kursledare: Jeanette Hedman

Till hunden: Mjukt gott godis i mängder, leksak som ni älskar att leka med tillsammans, läderkoppel minst 1,80 m och dressyrlänk.

Vi kommer att variera oss efter övning och vara både inomhus och utomhus, vid första tillfället är vi enbart inomhus tillsammans.

HundGrund - fortsättning grupp 2

FULLSATT

Kursen för Grupp 2 kommer att gå följande datum:

Teori och praktik med hund: 23/11, 30/11, 7/12, 14/12 samt 21/12 kl. 19:00 till ca 21:30

HundGrund för valpar upp till 6 månader

FULLSATT

Detta är en av våra mest uppskattade kurser och den har genom åren kommit att bli populär bland såväl nybörjare som landslagsmedlemmar och kursen som sådan är grunden i vårt utbildningskoncept.

Detta är en kurs för dig som vill ha en bra relation med sin hund i alla lägen. Kursen kommer ge dig förutsättningar för att förstå hur din hund på ett bra sätt och arbetar utifrån den enskilda individens behov oavsett om ekipagets målsättning rör vardag eller tävling.

Vi utgår från klassisk inlärningsteori och under kursens teoridel kommer vi bl.a. behandla etologi, rasernas egenskaper, samarbete mellan hund och människa, den sociala organisation, mentalkunskap, individuella variationer, inlärning, stress, motivation, vardag med hund, hundsportens fantastiska värld och mycket annat!

Under praktiken kommer vi att arbeta med hantering, samarbete, inkallning, sitt och ligg oavsett vad som händer, hundmöten och många andra tillämpade övningar.

Under denna kurs så betalar man för hundens plats, så tag med respektive! Tillsammans formar ni den perfekta tillvaron för er hund!

Teori utan hund: 9/11, 12/11, 16/11 samt 19/11 kl. 19:00 till ca 21:30
Praktik med hund:
21/11 samt 22/11 kl. 09:30 till ca 16:00

Pris: 2 800 kr inkl. kursmaterial och fika, betalas senast vid kursstart med kort eller swish i receptionen

Vid inbetalning via BankGiro glöm ej att uppge ”HundGrund Hundens Namn”.

Kursledare: Jeanette Hedman

Vid praktiken medtag mjukt liggunderlag eller motsvarande att sitta på, praktiken genomförs till stora delar inomhus men medtag klädsel efter väder för de moment som genomförs utomhus.

Till hunden: mjukt godis, leksak som hunden älskar samt läderkoppel minst 1,80 m och dressyrlänk, utom för de yngsta (3 mån).

Vi bryter för lunch i en timme, medtag matsäck alternativt kan man besöka närliggande restaurang.

HundGrund, i Åkersberga med kursstart i oktober 2020

FULLSATT

Teori utan hund: 12/10, 15/10, 19/10 samt 22/10 kl. 19:00 till ca 21:30
Praktik med hund: 7/11 samt 8/11 kl. 09:30 till ca 16:00

Vid stort antal deltagare så kommer vi gå ut med ytterligare praktikdagar och dela på gruppen, detta då det är av yttersta vikt att vi uppnår de utbildningsmål som vi har för samtliga deltagare.

2 800 kronor

Välkommen!