Vibrationsplatta

Hos oss är det hundens behov och ägarens önskemål som avgör behandlingen, som kund hos oss har man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud och ni blir givetvis omhändertagen av välutbildad personal vid ert besök.

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ eller komplement vid exempelvis massage- och laserbehandlingar, cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage och utöver detta så är vibrationsplattan även ett bra verktyg att använda till statisk muskelträning.

Den faktor som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på vibrationsplattan. Den utför rörelser mellan 5 och 30 hertz. Rörelserna sker i vertikala plan vilket ger lederna en normal, naturlig belastning. Genom impulserna från plattan framkallas en sträckreflex som får musklerna i djurets ben, höfter, bål och rygg att spänna sig och slappna av omväxlande.

Vibrationsträning kan påbörjas redan tidigt i rehabiliteringsfasen och påskyndar normalt läkningen. Alla djur låter sig heller inte masseras och då kan vibrationsplatta vara ett bra alternativ. De lägre frekvenserna används för avslappning och högre frekvenser är mer ansträngande för kroppen. Vibrationsplattan är ett mycket effektivt verktyg för såväl rehabilitering som i friskvårdssyfte och uppskattas väldigt mycket av hundarna.