Water Treadmill - Vattentrask

Hos oss är det hundens behov och ägarens önskemål som avgör behandlingen, som kund hos oss har man tillgång till hela vårt rehabiliterings- och friskvårdsutbud och ni blir givetvis omhändertagen av välutbildad personal vid ert besök.

En water treadmill är en vattenburen träningsanläggning som erbjuder en skonsam träningsform, den avlastar lederna men ger ändå ett motstånd som ökar beroende på vilken rörelse som utförs och i vilken hastighet. Genom den viktavlastning och stabilitet som vattnet bidrar till så kan man påverka hundens rörelser och man kan exempelvis påbörja träning efter skada eller operation i ett tidigt skede och hjälpa hundens återhämtning.

Fördelen med träning i en water treadmill är att man kan utöva en mer kontrollerad träning än i exempelvis bassäng, vattennivå och hastighet är effektiva verktyg och gör att träningen kan individanpassas på ett unikt sätt.

Träningen i en water treadmill påverkar hela rörelseapparaten, den stärker muskulatur, förbättrar kondition och stimulerar även viktnedgång. Träningen kan även upplevas som avslappnande i det tempererade vattnet och ha en smärtreducerande effekt på degenerativa sjukdomar som artros. Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Water treadmill är ett mycket bra alternativ även för hundar som inte är så förtjusta i att bada då de känner en viss trygghet av att ha markkontakt. Efter en lugn introduktion brukar även hundar som ogillar vatten, vänja sig vid denna rehabiliterings- och träningsform.